Ιωάννης Σιμιντζής: Οι πελάτες προτιμούν να εξυπηρετούνται από έναν διαμεσολαβητή τόσο για προϊόντα λιανικής, όσο και για τις πιο περίπλοκες ασφαλιστικές τους ανάγκες

Η εταιρεία Αristοn Cover ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2019. Είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους και ενεργά κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, τον όμιλο Σιμιντζή.

Με επικεφαλή της τον κ. Ιωάννη Σιμιντζή, η Ariston Cover αποτελεί μια εταιρεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, με ευρύ πελατολόγιο και ένα ασφαλιστικό κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 7.500.000,00€ σε γενικές ασφάλειες.

Για την Ariston Cover, η στήριξη των συνεργατών της καθιστά αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέσα σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας, έχει αναπτύξει ένα πλούσιο δίκτυο συνεργατών που ξεπερνούν τους 300 σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ιωάννης Σιμιντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανοίγει τα χαρτιά του και μοιράζεται μαζί μας τα μελλοντικά σχέδια και τους στόχους της εταιρείας, υπογραμμίζοντας την αξία αλλά και τη συμβολή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη διαμόρφωση της σύγχρονης ασφαλιστικής αγοράς.

Κύριε Σιμιντζή, ο όμιλός σας αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες της ελληνικής αγοράς στο χώρο των κατασκευών. Πώς αποφασίσατε να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας στο κλάδο των ασφαλειών;

Η απόφαση αυτή βασίζεται στην προοπτική που δημιουργεί η επαφή και συνεργασία με διακεκριμένους διαμεσολαβητές, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη πείρα στην ασφάλιση τεχνικών κινδύνων. Γνωρίζοντας το εύρος των εργασιών και το μέγεθος των έργων που έχουν ασφαλίσει, πιστεύω ότι έχουμε στο πλευρό μας έναν συνεργάτη με τον οποίο θα δημιουργήσουμε μια πολύ αποτελεσματική ομάδα διαχείρισης κινδύνων σε συνδυασμό με τη δική μας γνώση στον κατασκευαστικό κλάδο.

Σε ποιους κλάδους ασφάλισης εξειδικεύεται η Ariston Cover;

Η Ariston Cover μπορεί να προσφέρει προϊόντα ασφάλισης σε όλους τους κλάδους. Πιστεύουμε ότι η αγορά ζητά μια καθετοποιημένη παροχή υπηρεσιών. Οι πελάτες θα προτιμούσαν να εξυπηρετούνται από έναν διαμεσολαβητή τόσο για προϊόντα λιανικής, όσο και για τις πιο περίπλοκες ασφαλιστικές τους ανάγκες.

Το δίκτυο των συνεργατών σας απαρτίζεται από 300 καταξιωμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Ποιος ο ρόλος του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη σημερινή ασφαλιστική αγορά;

Η Ariston Cover θεωρεί εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία με τους διαμεσολαβητές της σε όλη την Ελλάδα. Η ασφάλιση είναι ένας τομέας στον οποίο οι πελάτες έχουν απόλυτη ανάγκη από έναν σύμβουλο που θα τους απλοποιεί το, έτσι κι αλλιώς, πολύπλοκο πλαίσιο ασφάλισης, ανεξαρτήτως κλάδου και φυσικά έναν αποτελεσματικό αρωγό στη διαχείριση ενός ζημιογόνου γεγονότος. Επομένως, παρά την αυξανόμενη πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω διαδικτύου, ο ρόλος του διαμεσολαβητή παραμένει θεμελιώδης σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι εξειδικευμένες γνώσεις και η άριστη εξυπηρέτηση παραμένουν πολύτιμα χαρακτηριστικά για κάθε επαγγελματία.

Με ποιον τρόπο η Αriston Cover στηρίζει τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;

Η εταιρεία μας έχει στηρίξει όλους τους συνεργάτες της, με λύσεις στα θέματα της καθημερινής εξυπηρέτησης των πελατών, γεγονός που φαίνεται κι από την πολυετή εμπιστοσύνη τους προς την Ariston.

Αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως τις αλλαγές στο επαγγελματικό μας γίγνεσθαι και στόχος μας είναι να αυξήσουμε άμεσα το πλήθος και την ποιότητα των προϊόντων που θα μπορεί κάθε συνεργάτης μας να προσφέρει στους πελάτες του. Αυτό σημαίνει ότι επενδύουμε στις συνέργειες και το πρόγραμμα εκπαιδευτικών συναντήσεων, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα πληρέστερο προφίλ ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Να παρέχουμε δηλαδή σε όλους τους συνεργάτες μας εργαλεία βαθύτερης κατανόησης των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών τους και τα μέσα για να τις ικανοποιήσουν.

Η εταιρεία σας επενδύει σε ψηφιακά εργαλεία; Θεωρείτε τη χρήση τους απαραίτητη για την υποστήριξη των συνεργατών και την εξυπηρέτηση των πελατών σας;

Κανένας δεν μπορεί να έχει παρωπίδες και να αγνοεί τον πολύ σημαντικό ρόλο της τεχνολογία στην εργασία μας. Η Ariston διαθέτει και αναβαθμίζει συνεχώς την πλατφόρμα στην οποία οι συνεργάτες μας μπορούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στην τιμολόγηση κινδύνων, στη λογιστική εικόνα του χαρτοφυλακίου τους και άλλες πολύτιμες πληροφορίες. Η εναρμόνιση με τις σύγχρονές απαιτήσεις σε ηλεκτρονικά μέσα δεν αναιρεί την σταθερή πεποίθησή μας ότι η ασφάλιση είναι πρωτίστως μια επιστήμη και μια διαδικασία στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία είναι και θα παραμείνει αναντικατάστατη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το επόμενο διάστημα;

Κύριος στόχος μας αποτελεί η ενίσχυση του δικτύου των συνεργατών μας και η στήριξή τους μέσω καινοτόμων ασφαλιστικών προγραμμάτων από την ελληνική και διεθνή ασφαλιστική αγορά, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα αναγκών.

Πώς μπορεί ένας επαγγελματίας να ενταχθεί στο δίκτυο των συνεργατών σας;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 46 34 341, μέσω email στο info@aristoncover.gr και μέσω της σχετική πλατφόρμας στην ιστοσελίδα μας aristoncover.gr